een echt familiebedrijf

Allure Gerbera is een echt familiebedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het kweken van mini-Gerbera`s.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn kernbegrippen voor onze onderneming.

Dagelijks zijn we met een team van circa 35 medewerkers bezig om Germini`s van topkwaliteit te kweken en af te kunnen leveren.

Een Stukje Historie

Het bedrijf wordt geleid door Kees & Mari-jan Mans. Zij zijn inmiddels de derde generatie die bloemen kweekt en mogen dit met hetzelfde enthousiasme uitoefenen, als eerder opa en vader het mochten doen..

In 1993, na een MBO opleiding gevolgd te hebben, toegetreden tot het familiebedrijf van vader J. Mans sr.

Het bedrijf was voorheen gevestigd aan de Waaldijk in het hart van Zuilichem, maar door het ontbreken van uitbreidingsmogelijkheden op deze locatie is het bedrijf in de jaren 80  aan de Molenkampsweg 37 te Brakel gevestigd.

In 1995 is er met de bouw gestart van een nieuw bedrijf aan de Molenkampsweg 14 te Brakel met als doel om daar een zelfstandige onderneming te vestigen.

Sinds 1999 staan Kees & Mari-jan aan het ‘roer’ van deze veelzijdige bloemenkwekerij.

de groei

1999 Gestart met 6000 m2

2006 Nieuwbouw waardoor bedrijf groeide tot een omvang 20.000 m2. Het bedrijf werd modern ingericht voor de teelt van mini-Gerbera op substraat.

2012 Nieuwbouw, aan de Molenkampsweg 12 te Brakel van 32.000 m2. Ultra moderne kwekerij uitgerust met een innovatieve installatie om het klimaat op een uiterst milieuvriendelijke wijze te regelen.

Unieke productie

Wat ons bedrijf uniek maakt, is dat we als eerste Gerberakwekerij ons gehele bedrijf hebben uitgerust volgens de laatste inzichten die zijn ontstaan in het zogenaamde ‘Het Nieuwe Telen’-project Gerberateelt in het Improvement Centre te Bleiswijk. Drie jaar lang is daar ervaring opgedaan met nieuwe technieken om het energieverbruik te verlagen en te kijken wat het (positieve) effect is op productie en kwaliteit.

Door deze innovatieve bedrijfsuitrusting is het duurzaam kweken van bloemen op een tot voorheen niet haalbaar niveau gekomen. Energiebesparing en rekening houden met het milieu, hebben als resultaat een prachtig aanbod gerbera`s die op een verantwoorde wijze worden gekweekt.

complete productie

Breed assortiment met meer dan 35 soorten, waardoor we een koper compleet kunnen beleveren. Voldoende aantallen door de productie van meer dan 30 miljoen bloemen per jaar.

Samenwerking met Gerberakwekerij Mansflowers voor nog meer mogelijkheden in het aanbod.

verpakking en service

Maatwerk in verpakking en specificaties is bij Allure Gerbera vanzelfsprekend.

Flexibele service zorgt ervoor dat de koper de gewenste aantallen, in de juiste verpakking, op tijd en op de juiste locatie geleverd krijgt.