het nieuwe telen

2012 was een mijlpaal door de bouw van een Gerberakwekerij aan de Molenkampsweg 12 te Brakel. Het ontwerp van deze kwekerij is helemaal gericht op het optimaal kweken van gerbera`s van een hoge kwaliteit, maar dan volgens het zogenaamde `Nieuwe Telen’ principe. Door het HNT-systeem is het behalen van een optimale productie van een hoge kwaliteit, op een energiezuinige en duurzame wijze, werkelijkheid geworden.

32.000 m2. Ultra moderne kwekerij uitgerust met een innovatieve installatie om het klimaat op een uiterst milieuvriendelijke wijze te regelen.

een optimaal klimaat

Op de kwekerij zijn vier afdelingen met in elke afdeling een meetbox in het midden. Dit maakt het mogelijk om de ongelijkheid voor een groot deel weg te werken. Minder koude plekken bij de gevel betekent dat we overall een betere kwaliteit hebben, minder rotkoppen en minder Botrytis. In onze kwekerij halen we alles uit de kast voor een kwaliteitsproduct.

Milieu

Milieubewuste gewasbescherming is voor ons vanzelfsprekend. Om een biologisch evenwicht te bereiken, zetten we nuttige ‘natuurlijke bio’ in die ervoor zorgt dat schadelijke insecten geen kans maken. Ons bedrijf behaalt door deze milieubewuste aanpak het MPS-A keurmerk.

Vignet MPS-A-800500

Diversiteit

Allure Gerbera heeft al sinds 2008 exclusieve dubbele gerbera`s in verscheidene kleuren en tinten in haar aanbod.

Natuurlijke belichting

Om van het natuurlijke licht optimaal gebruik te kunnen maken, heeft ons bedrijf een eigen dekwas-installatie. Hiermee kan in geval van te felle zon, ook een laagje warmtewerende krijt aangebracht worden.

assortiment

We telen een zeer compleet assortiment. De basissoorten hebben we uiteraard in voldoende aantallen beschikbaar. Daarnaast beschikken we over een breed assortiment van specials en exclusieve soorten.

Ons aanbod is ieder jaar zo veel mogelijk gegarandeerd. Dit komt doordat we de vakken niet allemaal tegelijk, maar gespreid wisselen.

Ieder jaar testen we nieuwe soorten. Veelbelovende zaailingen worden uitgebreid getest voordat deze op commerciële schaal worden geteeld en geleverd aan kopers.

Bijzondere kleuren en opvallende bloemvormen maken een afwisselend aanbod mogelijk, waaruit volop gevarieerd kan worden.

Bedrijfsfilm